The Long Barrow at All Cannings is a columbarium or place for cremated remains in urns to be kept. It was built in 2014 in the style of a traditional long barrow in natural materials, but made relevant for today in its internal layout. It is aligned to the sunrise of the winter solstice when the sun will illuminate the internal stone passageway.

Within the chalk mound there are five chambers arranged off the passageway that starts at the local Sarsen stone entrance, the original plans are for seven chambers, the other three may be added in the future.

The chambers, or columbaria, have niches built into the natural limestone walls. each niche is about 600mm by 600mm and 320mm tall and is designed to be a family vault for the storage of cremated remains in urns. Depending on the size of the urns six to eight can be placed in each niche. The niches can be sealed with a memorial stone if required. There are also smaller niches for single and paired urns.

The long barrow is for anyone.  It is for those of any religion or none. The field it is in is being restored to native chalk grassland and will be kept as natural as possible for visitors to enjoy its beauty and solitude.

All Cannings lies within the Marlborough Downs area of outstanding natural beauty and is between Avebury and Stonehenge. This ancient landscape is renowned for its chalk downland and ancient history. The long barrow is designed to complement it and become part of it.